EuroCave en haar wijnklimaatkast – WijnSpijs Magazine

Strak, zwart glimmend, stoer en glinsterend in de verte, vol met lekkernijen. Terwijl ik dichterbij kom, hoor ik het deuntje al van Fantasia. Wat een souplesse, wat een pracht! Ik heb het natuurlijk over de wijnklimaatkast van EuroCave!

WijnSpijs op Taste of Holland

Op Valentijnsdag stonden wij – WijnSpijs – op het foodfestival Taste of Holland, met natuurlijk wijn en spijs! Een weekend lang buffelen, kletsen met leuke mensen en vooral heel veel bezig zijn met wijn en eten… En daar hoort natuurlijk ook een stand van allure bij! Dus aan de slag met wijntonnen, kratjes, roze ijskast en kleden. Heel gezellig allemaal, maar de kers op de taart was toch wel echt de wijnklimaatkast! EuroCave was namelijk zo vriendelijk om deze uit te lenen, zodat wij – naast dat we ermee konden pronken – in levende lijven konden proberen of zo’n wijnklimaatkast nu wel echt zo handig is. De Wijnklimaatkast In Gebruik Zo blij als een kind waren wij dan ook toen deze serieuze wijnklimaatkast werd geleverd. Het is een nette zwarte kast met 2 klimaatzones, met lichtjes en ruimte voor wel 200 flessen. Rood netjes boven in de kast en wit onderin, daar kan je mee voor de dag komen! Gelijk gaan we aan de slag om alle wijnen netjes te sorteren en op de juiste temperatuur te leggen. Heerlijk om te zien hoe ‘de jongens’ lekker op de perfecte temperatuur komen, klaar om gedronken te worden. En weet je wat stiekem best handig is? De lichtjes…. Had ik nooit over nagedacht, maar het is toch praktisch om te kunnen zien wat erin ligt, zonder de deur open te hoeven doen

wijnklimaatkast

Doe Mij Er Ook Zo Een..

Als wijnliefhebber vind ik het natuurlijk een noodzaak om een wijnklimaatkast – het liefst met meerdere zones – in huis te hebben. Na meerdere meet-pogingen in huis (waarbij ik zelfs de bank weg wilde doen voor ruimte) ben ik op een mini uitgekomen… Ook heel handig en leuk! Want als je namelijk geen plek in huis hebt – zoals een kelder – waar je jouw mooie wijntjes goed kan bewaren, biedt de wijnklimaatkast de perfecte oplossing. Daarnaast kan je ook nog elke dag je collectie bekijken en ermee pronken bij je vrienden. En als je dan een wijn uit je klimaatkast haalt, je eerste slok neemt en het blijkt dat deze mooie wijn perfect op dronk is…. Dan weet ik zeker dat jij ook Fantasia gaat horen!
Wij zijn in ieder geval overtuigd!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Speciaal voor jou.

KokenKoken

Voeg je koptekst hier toe

Wat eten we vandaag?
1001 recepten voor elke dag