[tip] De Grote Hamersma geeft wijnadvies

Laura Lemmers
Laura Lemmers

‘Life is short, drink the good wine first,’ zoals Anonymous het al zo mooi zei. Maar wat is dat nu precies? Goede wijn? Hoe vind je in die immense, bodemloze wijnpoel welke wijnen de moeite waard zijn? Je kunt natuurlijk gewoon stug blijven proberen. Beetje trial and error. Maar makkelijker én goedkoper, is om jezelf het nieuwe boek van Hamersma cadeau te doen.

De Grote Hamersma

Harold Hamersma is wijnschrijver en misschien wel Nederlands nuchterste wijnbobo. Net zo verfrissend is zijn schrijfstijl. In de nieuwe editie van de Grote Hamersma wordt Harold bijgestaan door Esmee Langereis (bekend van een fijne column in de Elle Eten). Samen proefden zij zich een weg langs kilometers lange proeftafels door het hele land. Meer dan 3300 wijnen uit wijnwinkel, webstore en speciaalzaak werden geproefd. Maar misschien wel het belangrijkste, ook de wijnen van de super om de hoek werd uitgebreid en intensief getest. En dat is natuurlijk wat we willen weten. Welke wijn kun je rustig meepakken tijdens je dagelijkse rondje door de Plus? Harold en Esmee weten het.

Reddingsboot In Een Zee Van Wijn

Na aankoop van dit boek weet je niet alleen wat je moet kopen (en wat je vooral moet laten staan), ook krijg je een kijkje in de toekomstige wijntrends. Welke druiven vallen op? Welke druiven vallen af? En welk wijnland heeft het voor elkaar gekregen om meer vierkante centimeters te mogen vullen in de schappen? Harold en Esmee schrijven allebei kristalheldere proefnotities, zonder geouwehoer en met fijn gevoel voor humor. Hulde.

de-grote-hamersma-2017

De Grote Hamersma
Auteur Harold Hamersma + Esmee Langereis
Uitgever Fontaine Uitgevers B.V.
Technische gegevens
Omvang: 800 pagina’s
ISBN 978 90 5956 713 9
Prijs: € 24,95

Je koopt De Grote Hamersma hier.
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?