‘Life is short, drink the good wine first,’ zoals Anonymous het al zo mooi zei. Maar wat is dat nu precies? Goede wijn? Hoe vind je in die immense, bodemloze wijnpoel welke wijnen de moeite waard zijn? Je kunt natuurlijk gewoon stug blijven proberen. Beetje trial and error. Maar makkelijker én goedkoper, is om jezelf het nieuwe boek van Hamersma cadeau te doen.

De Grote Hamersma

Harold Hamersma is wijnschrijver en misschien wel Nederlands nuchterste wijnbobo. Net zo verfrissend is zijn schrijfstijl. In de nieuwe editie van de Grote Hamersma wordt Harold bijgestaan door Esmee Langereis (bekend van een fijne column in de Elle Eten). Samen proefden zij zich een weg langs kilometers lange proeftafels door het hele land. Meer dan 3300 wijnen uit wijnwinkel, webstore en speciaalzaak werden geproefd. Maar misschien wel het belangrijkste, ook de wijnen van de super om de hoek werd uitgebreid en intensief getest. En dat is natuurlijk wat we willen weten. Welke wijn kun je rustig meepakken tijdens je dagelijkse rondje door de Plus? Harold en Esmee weten het.

Reddingsboot In Een Zee Van Wijn

Na aankoop van dit boek weet je niet alleen wat je moet kopen (en wat je vooral moet laten staan), ook krijg je een kijkje in de toekomstige wijntrends. Welke druiven vallen op? Welke druiven vallen af? En welk wijnland heeft het voor elkaar gekregen om meer vierkante centimeters te mogen vullen in de schappen? Harold en Esmee schrijven allebei kristalheldere proefnotities, zonder geouwehoer en met fijn gevoel voor humor. Hulde.

de-grote-hamersma-2017

De Grote Hamersma
Auteur Harold Hamersma + Esmee Langereis
Uitgever Fontaine Uitgevers B.V.
Technische gegevens
Omvang: 800 pagina’s
ISBN 978 90 5956 713 9
Prijs: € 24,95

Je koopt De Grote Hamersma hier.