WijnSpijs Wandeling Haarlem XXL | De foto’s en de winnaar van de wijnreis!

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Zondag 10 november was het zover. De dag van het grootste culinaire evenement in Haarlem tot nu toe. WijnSpijs Wandeling Haarlem XXL! Met meer dan 1000 wandelaars, was de culinaire wandeling al tijden uitverkocht. 

Dé happening in deze gastronomische hoofdstad. En de omstandigheden waren perfect. Bekijk hier de foto’s en ontdek wie er met de wijnreis naar Napels vandoor ging! 

Haarlem XXL Spaarne

Zaterdag nog kletsnat geregend en de kelder leeg gepompt. Maar zondag waren de weergoden ons gunstig gezind. De wandelaars hebben kunnen genieten van een fantastische herfstdag. Bij Spaarne66 werd de combinatie zelfs op het terras geserveerd.  

Een heerlijke dag voor foodies om langs 6 van de 24 deelnemende restaurants te wandelen. Een zonnige middag culinair genieten, met als kers op de taart: afterparty’s bij restaurant ML én Spaarne 66! Ook werd deze dag bekend gemaakt wie de waanzinnige wijnreis naar Napels had gewonnen. 

Zó zag Haarlem XXL er uit | Foto's!

Wandelaars konden kiezen tussen de WijnSpijs-route of de BierSpijs Wandeling. Met dank aan The Winelist, Pellegrino, De Lekkerste Kaas, Holland Italia Events en Trendrecipe en Gulpener stond er voor iedereen een heerlijke goodiebag klaar.  

De gasten bezochten 6 restaurants, waar ze heerlijk in de watten werden gelegd. De mooiste wijn spijs combinatie’s kwamen voorbij! 

Zo werd er bij Spaarne66 lichtgerookte snoekbaars met gepofte quinoa en soya hollandaise geserveerd. In het glas een verrassende bubbel uit de Loire. 

Hét culinaire feest van dit jaar

Haarlem is de thuisbasis van WijnSpijs. Daar zijn deze culinaire wandelingen ontstaan. Inmiddels zijn we 10 jaar en 17 Haarlemse edities verder. En omdat Haarlem is uitgeroepen tot Gastronomische Hoofdstad 2019, was dit het perfecte moment om deze speciale editie neer te zetten. 

 

Heb je Haarlem XXL gemist? Of was de wandeling uitverkocht? 

 

Hier kun je op de hoogte blijven voor de volgende WijnSpijs Wandeling in Haarlem! Zet stiekem maar vast een streep in je agenda op 23 februari 2020. We zijn met hele bijzondere dingen bezig…

 

En wie weet is er volgend jaar nog een XXL editie.

De WijnSpijs Wandeling sinds 2009

De WijnSpijs Wandeling is 10 jaar geleden ontstaan onder initiatief van ex-restaurateur Wouter Dijkstra. Wouter zocht een manier om nieuwe gasten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met zijn restaurant, gasten met een liefde voor lekkers! En zo is de WijnSpijs Wandeling ontstaan. 

Inmiddels staat de 500e(!) WijnSpijs Wandeling in de agenda. Die vind plaats op 24 november. Er zijn dan 3 wandelingen in Amsterdam, Rotterdam, en Den Haag. Ook dit worden bijzondere edities die in het teken staan van Pays d’oc IGP. Rotterdam is uitverkocht. Wel zijn er nog een paar kaartjes voor Amsterdam en Den Haag. Wees dus snel. 

Winnaars wijnreis Napels | Dit is de winnende foto!

Winnende foto's wijnspijs

De winactie van de wijnreis naar Napels liep ook ten einde. De leukste foto was van deze dames. Zij gaan er met de wijnreis van Holland Italia Events vandoor! Gefeliciteerd! 

Nog meer leuke foto’s vind je hier op Instagram en Facebook. Tot volgend jaar! 

Probeer ook:

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?