Dit zijn de leukste hotspots van Bergen op Zoom

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Bergen op Zoom – bekend om zijn rijke historie, prachtige Markiezenhof en vele museums – heeft culinair gezien ook genoeg te bieden! Welke fijne restaurants in Bergen op Zoom die je echt niet mag missen lees je hier! 

Hemingway

Betaalbaar, maar erg goed eten, dat wordt beloond met een Bib Gourmand! De mooie schilderijtjes van de chef worden met lokale producten en een hoop liefde gemaakt. Alles tot in de puntjes verzorgd hier in het culinaire plekje van Hotel de Draak. Zo loopt er een heuse register vinoloog rond voor de mooie wijnen en is er bij elk gerecht een glas wijn uitgezocht.

Hemingway-bergen-op-zoom

Hemingway
Grote Markt 36, Bergen op Zoom
0164 – 252 050

De Hemel

De Hemel staat bekend als een van de topzaken van Bergen op Zoom. Prachtige, gebalanceerde wijnkaart, verfijnde smaken op je bord en lieve bediening. Fijn hoor! Sinds kort hebben deze vakmensen ook een prachtige B&B geopend, dus je bedje staat klaar.

De-hemel-bergen-Op-Zoom

Hemel
Moergrebstraat 35, Bergen op Zoom
0164 – 210 108

Dol op wijn, spijs, uit eten gaan en Bergen op Zoom? Ontdek op zondagmiddag toprestaurants en geniet van de WijnSpijs Wandeling! 

‘t Geheim van Bergen

Net achter de Grote Markt in het prachtige historische centrum vind je ‘t Geheim van Bergen. Deze zaak voelt voor iedereen als een warm bad. Drink een borrel bij de haard of eet vast een oestertje aan de bar. En voor de rest van je  diner laat je misschien wel een vers kreeftje uit Yerseke uit het homarium halen? Ook vleesliefhebbers komen hier niets tekort.

Restaurant-'t-geheim-van-bergen-Bergen-op-Zoom

‘t Geheim van Bergen
Bosstraat 20, Bergen op Zoom
0164 – 653 943

Oase

Je kunt de hele dag ontspannen in deze vriendelijke familiezaak. Kom voor een mooie kop koffie, of blijf uitgebreid eten. Alles kan!

Oase
Fortuinstraat 3, Bergen Op Zoom
06 524 11010

Het Ministerie van Eten en Drinken

Toffe zaak met een originele kaart en lieve bediening. Elke dag worden er nieuwe gerechten aan het menu toegevoegd, er is dus altijd iets nieuws te proberen en proeven.

Het Ministerie Van Eten en Drinken 
Zuidzijde Haven 39, Bergen Op Zoom
0164 – 820 391

De Teerkamer

Op de Grote Markt vind je hotspot én de ontmoetingsplek van de stad, De Teerkamer. In deze voormalig herberg is flink verbouwd en kun je nu terecht voor luxe bistrogerechten en een boel gezelligheid.

De Teerkamer 
Grote Markt, Bergen Op Zoom
0164 – 239 345

De leukste manier op je zondag te besteden? Doe een WijnSpijs Wandeling in Bergen Op Zoom!

La Pucelle

Dit prachtige Markiezenhof moet je zeker bezoeken als je in Bergen op Zoom bent. Wat een gaaf middeleeuws pand! Op de kaart klassiekers met een moderne twist! De robuuste tafels en het grote vuur doet je denken aan ridders en koningen, maar de sfeer is informeel en gezellig. Naast de uitgebreide wijnkaart kun je hier ook terecht voor bier-spijs combinaties!

La-Pucelle-Bergen-Op-zoom

La Pucelle
Hofstraat 2, Bergen op Zoom
0164 – 266 445

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?