Gent barst van de historie en heerlijke restaurants. Wandelend door de stad waan je jezelf af en toe in een openluchtmuseum. Struin door de historische binnenstad, shop till you drop, vaar over de grachten en schuif daarna aan bij de mooiste fine dining zaken van Gent!
Oak
Wil je echt een keer goed uitpakken? Dan is Oak de place to be! Oak heeftΒ een eigentijdse keuken waarbij inspiratie van over de hele wereld wordt gebruikt. Keer op keer verrassen de witte en zwarte brigade je met absurd goede wijn-spijs combinaties. Leuk: je kan hier in de middag terechtΒ voor een lunch geΓ―nspireerd op de avondgerechten van die dag. In de avond staat er een culinaire ontdekkingsreis van 6 of 7 gangen voor je klaar.
Oak
Hoogstraat 167/001
Gent
+ 32 9 – 353 9050
Gent culinair ontdekken? Op 28 september is er een WijnSpijs Wandeling! Klik hier voor meer info!Β
Horseele
Met maar liefst 17 punten in de Gault Millau en bekroond met een Michelin ster mag de Horseele niet in dit rijtje ontbreken. Sterrenchef Danny Horseele streelt tijdens een diner niet alleen je tong met zijn creaties, ook aan het interieur is gedacht. Horselee is gevestigd in het mooiste stadion van BelgiΓ« en is volgens engelse stijl ingericht. Een geheel gangenmenu of a la carte bestellen, het kan allemaal.
OttergemsesteenwegΒ Zuid 808
Gent
+32 9 – 330 2320
PubliekΒ
Een bistro inΒ lofstijlΒ waar je met gemak een avond kunt vertoeven. Niks poespas of gekke ingrediΓ«nten. Chef Olly Ceulenaere maakt van bescheiden ingrediΓ«nten de meest fantastische gerechten. Wil je de kookkunsten van dichtbij meemaken, reserveer dan een tafel met uitzicht op de keuken. En oja, volgens insidersΒ is dit hetΒ nummer 1 restaurantΒ voor desserts!
Publiek
Ham 39
Gent
+32 9 – 330 0486
Taxiβs
Vroeger was dit pand een taxi garage, nu is het omgetoverd tot fine dining restaurant. Bij TaxiβsΒ eet je de beste visgerechten vers uit de Noordzee. Gedurfde visgerechten als gebrande schelvis met zeewier en courgette staan hier op het menu. Maar ook de groenten zijn dit ritje het helemaal waard: De chef laat al zijn creativiteit zien in gerechten als tartaar van tomaat of de risotto van venkel. De perfecteΒ hideoutΒ voor (fish)foodies.
Taxi’s
ZuidstationstraatΒ 35
Gent
+32 9 – 278 9044
San Gent
Eigenaar van het tweesterrenrestaurantΒ LβAirΒ du TempsΒ heeft eenΒ nieuwΒ concept bedacht in zijn Restaurant San Gent. Alles draait om eenvoud. Alle gerechten worden geserveerdΒ in een kommetje en met een lepel gegeten. Het eten is geΓ―nspireerd op de vele culinaire reizen die de chef heeft gemaakt, denk aan de Koreaanse en Aziatische keuken. Een goed adres voor de culinaire avonturiers!
San Gent
Brabantdam 50
Gent
+32 9 – 245 42 37
Karreaux
Vroeger een tegelfabriek nu omgetoverd tot een restaurant, bijΒ KarreauxΒ kun je dineren in een knusse industriΓ«le sfeer. Elke maand een nieuw menu met verrassende wijnen. Na het eten kun je cocktails, gins enΒ bitesΒ bestellenΒ in de gezellige lounge.
Karreaux
HenleykaaiΒ 4
Gent
+32 9 – 233 6284
Aroy Aroy
Als je van Thais eten houdt,Β moetΒ dit tentjeΒ zeker op jouw lijstje.Β Je wordt hierΒ ondergedompeldΒ in de Thaise culinaire droom metΒ bijpassendeΒ unieke bieren en wijnen.Β AroyΒ AroyΒ heeft eenΒ vaste menukaart die gemaakt is voor sharedΒ diningΒ en zo kun je heel veel lekkers proeven. Op donderdag en vrijdag kan je hier ook terecht voor hippe lunch.
Aroy Aroy
Lange Steenstraat 10
Gent
+32 – 479 12 459
Souvenir
Dit is niet voor niks de hoogste nieuwe binnenkomer in de Gault Millau! Souvenir staat voor lekker gastronomisch eten met focus op gezonde ingrediΓ«nten. In de keuken wordt sterk de nadruk gelegd op vis, zeevruchten en groenten.Β Reserveren isΒ aan te raden, maarΒ voor spontane binnenstappers worden er dagelijksΒ enkeleΒ plekkenΒ vrijgehouden aan de bar.
Souvenir
BrabantdamΒ 134
Gent
+32 9 – 335 6073
Door73
Dit is echt z’n zaak waar je het liefst de hele dag blijft hangen. Overdag neem je plaats voor huisgemaakte taartjes, verse koppen koffie of één van de fijne wijnen. ‘s Avonds barst het feest helemaal los met comfort food in een spannend jasje. Denk aan gerechten als gepofte aubergine, pompoen gnocchi en ‘grandma’s meatloaf’. Ogenschijnlijk simpele gerechten maar ontzettend goed bereid door Eric Ivanidis.
Door73
Hoogstraat 73
Gent
+32 9 – 277 0000