Maastricht is wel een van de leukste steden voor een goed weekendje weg. Alle ingrediënten zijn aanwezig. Fijne boetiekjes, gezellige terrassen, prachtige pleintjes en authentieke straatjes. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je er geweldig leuk kunt eten. Dit zijn onze favoriete restaurants in Maastricht.

Uit eten in Maastricht? Hier moet je zijn

Rozemarijn

Hopen op mooi weer want hier hebben ze een fantastische binnentuin waar het je aan niets zal ontbreken. Ook bij slecht weer trouwens een topplek. Jeroen en Maaike zijn gewoon heel erg goed in hun vak. Dat merk je aan alles. Jeroen is trouwens een Zeeuw en dat zie je terug in het menu. Vinden wij fijn!

Rozemarijn 
Havenstraat 19, Maastricht

Danyel

Net buiten het centrum van Maastricht, spat de passie van je bord af in restaurant Danyel. Danyel heeft een grote liefde voor Frankrijk en dat proef je niet alleen op je bord, of in je glas, maar dat hoor je zelfs ook. Zin in een relaxte avond? Geef de touwtjes in handen van je gastheer – en je hebt een topavond.

Danyel
Observantenweg 3, Maastricht

Meesters in Wijn

Stoere en bijzondere wijnbar in prachtig Maastricht. Een beetje verstopt en daarom wijzen we je graag op dit pareltje. Echt een hele fijne plek voor de wijnliefhebber. Meer dan 350 wijnen per glas. Ja echt! Dus er zit zeker iets voor je bij.

Meesters in Wijn 
St. Pieterstraat 52A, Maastricht

Mes Amis

Wij zijn altijd erg onder de indruk van zoveel vakkennis en gastvrijheid. Een van de beste gastvrouwen van Nederland staat hier haar mannetje. Mes Amis is een van de fijnste plekken van Maastricht en een plek waar je je altijd op je gemak voelt. Klasse!

Mes Amis
Tongersestraat 5, Maastricht
043 – 325 7866

Kruisherenhotel & restaurant

Dit spannende designhotel mét prachtig eetgelegenheid en winebar, bevindt zich in het voormalige vijftiende eeuwse klooster. Wauw. Alleen al het prachtige, rijke, interieur is een bezoekje waard. Maar er wordt hier ook heerlijk gekookt en geschonken. Doe maar luxe!

Kruisherenhotel én restaurants
Kruisherengang 19-23, Maastricht
043 – 329 2020

Ook dol op Maastricht? Bezoek top zaken tijdens de WijnSpijs Wandeling!

Bouchon d’en Face

Zo’n tent waarvan je wilde dat-ie bij je om de hoek zat: traditionele en eerlijke gerechten voor een betaalbare prijs. Bouchon d’en Face is een kruising tussen een bistro, taverne en gastronomie. Uiteraard heeft alles hier een Frans sausje!

Bouchon d’en Face
Wyckerbrugstraat 54, Maastricht
043 – 311 6438

Le Bon Vivant

Verstopt in een prachtige gewelvenkelder kun je hier hip én goed eten. Romantisch! De bediening is erg goed, maar ontspannen en goed geïnformeerd. De wijnkeuze kun je dus rustig aan ze over laten. Björn wisselt zijn menu regelmatig en zijn gerechten zijn in overeenstemming met de seizoenen.

Le Bon Vivant 
Capucijnenstraat 91, Maastricht
043 – 321 0816

Het leukste culinaire uitje is er ook in Maastricht! Ga mee!

Brasserie Flo

Op een top lokatie – vlak bij het Centraal Station – loop je zo bij het gezellige Flo naar binnen. Flo is onderdeel van het Design Hotel en alles is dan ook tot in de puntjes verzorgd! Het keukenteam heeft onlangs nog een mooie prijs in de wacht gesleept – Fijnste Franse Restaurants van Nederland – dus je bent hier aan het juiste adres voor fruits de mer, bouillabaisse en crème brûlée!

Brasserie Flo
Stationsstraat 28, Maastricht
043 – 328 2525

Touched Boutique Gastronomic

Er waait een frisse, stoere wind door Wyck – ook wel de Negen Straatjes van Maastricht genoemd. Begin dit jaar openden de Joël en Hyung hun zaak en sindsdien laat tout Maastricht zich hier veteren. Na het eten gaat de muziek ietsje harder en zijn er verschillende prachtige digestieven of cocktails.

Boutique Gastronomic -> Touched
Hoogbrugstraat 66, Maastricht
043 326 41 52