November! Welke groenten kan ik het beste eten?

November is de tijd om je te wagen aan de knol en de kool. Heerlijk dat het weer tijd is voor de echte stoere Hollandse groenten die direct uit de aarde komen. Puurder kan bijna niet!

Daarom heb ik onderstaand een aantal groenten op een rijtje gezet, die je perfect kan eten deze maand.

pompoen november seizoensgroente

Knollen:
Venkel, winterpeen, aardpeer, rode biet, schorseneer, knolselderij en pastinaak

Kool:
rode kool, boerenkool, bloemkool, koolraap, spruitjes.

Bladgroente:
Spinazie, postelein, andijvie, witlof

Ook is het echt het seizoen voor noten en paddenstoelen. Hier kan je dan ook heerlijke gerechten mee maken.

Het fruit van het seizoen mag natuurlijk niet ontbreken, daarom hierbij ook het fruit dat nu op z’n lekkerst is: appel, peer, kweepeer, braam, bessen (blauwe bes, bosbes, vosbes, cranberry en kruisbes) druif, banaan, vijg en pompoen.

Met deze november groenten en fruit kan je veel eerlijke en mooie gerechten maken met pure smaken. Dit combineert ook heel goed met wild en laat het nu net wildseizoen zijn… WijnSpijs recepten met deze overheerlijke november ingrediënten worden binnenkort online gezet, dus houd ons magazine in de gaten!

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email