Nieuwe favo foodspot in Den Haag | De Groene Parel

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Moesten we ooit verhuizen uit ‘ons’ stadje Haarlem, waarvoor heel veel liefde, dan zou het zo maar eens kunnen dat wij in Den Haag belanden. Niet alleen net zo dicht bij de zee, maar het barst hier ook van de toffe restaurants. De ene na de andere, schiet als oesterzwammen uit beukenhout, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de gouwe ouwe waar je altijd kunt neerstrijken. Dat gaan we hier ook niet doen, want we hebben een nieuwe favoriete foodspot en hij heet De Groene Parel.

Visrestaurant De Groene Parel | Den Haag

Zoals als de naam al doet vermoeden draait het in De Groene Parel om vis. Al kun je als vegetariër of carnivoor ook rustig binnenlopen in het relaxte, licht nautisch ingerichte sfeervolle zaakje. Beide eigenaren werken ‘aan de voorkant’ en worden bijgestaan door een ervaren keukenteam. De chef werkt het liefst met vis rechtsreeks uit de haven en de wijnen zijn in handen van Jouw (en zeker ook mijn) Wijnvriend Marius.

De-Groene-Parel-Den-Haag

Shared Dining | De highlights

We proeven verschillende highlights van het menu. Vooraf oesters (2,75) en de ‘Stokviskroketjes’ (4,50) met waanzinnige citroenaioli met zeewier. Daarna volgen drie – nu al – Groene Parel klassiekers. De ‘Ceviche van Dorade’ (8,50) is perfect op smaak en precies gaar genoeg, knap. De smaken zijn in al hun simpelheid verbazingwekkend compleet.

Ook delen we ‘Zeebaars’ (11,50) met een lekker krokant gebakken huidje en zeekraalstamppot. De stamppot ligt in een plasje garnalenbisque met hier en daar wat schelpjes. In zowel de stamppot als de bisque zit boter. Veel boter. Nou zijn wij daar dol op, maar een zuurtje van citroentje zou er wat ons betreft nét lekkerder doorheen snijden. Als laatste hartige gang kiezen we, ‘Octopus met Harissa, Paprikacrème en Pimentos Padron’ (9,00). Perfect uitgevoerd.

Lees ook | Het allerbeste recept voor je first date, pasta vongole

De-Groene-Parel-Den-Haag

Ontdek Den Haags beste restaurants tijdens de WijnSpijs Wandeling. Lees hier welke hotspots je allemaal bezoekt!

De-Groene-Parel-Den-Haag

Vis moet zwemmen!

Omdat we zoveel mogelijk willen proeven, drinken we de hele avond verschillende wijnen per glas. Zoals gezegd is Marius medeverantwoordelijk voor de wijnkaart. En dat is goed gedaan. Niet te klein. Niet te groot. Naast echte visklassiekers als Picpoul de Pinet en Albarino, die hier natuurlijk niet kunnen ontbreken, ook toffe spannende wijnen per glas. Furmint uit Hongarije of een blend van vijf druiven uit de Zuid Rhône. Naast wijnen zijn er de voor de hand liggende Gin Tonics, maar ook andere toffe cocktails als Espresso Martini, Negroni en Dark & Stormy ontbreken niet. En staan allemaal op de kaart onder een tientje. We komen op een zonnige dag zeker een keer terug rond het cocktailuur, het terras staat er vast heerlijk bij.

Lees ook | Deze 27 druivensoorten kom je allemaal tegen in de Franse Rhône!

De-Groene-Parel-Den-Haag

Hou plek voor dit toetje!

Inmiddels zit de hele tent ramvol, net als onze buikjes. We besluiten snel een dessert te delen en dan een wandeling te maken door het vrolijke Statenkwartier. Het is moeilijk kiezen tussen all time favorite ‘Moelleux au Chocolat‘ en de ‘Peer Merenque met Dulce de Leche’ (7,50). Ik ben nieuwsgierig naar de laatste. Een van mijn beste beslissingen ooit. Delen lijkt ineens een probleem te zijn. Gelukkig mag ik het laatste hapje, ander was de terugweg een stuk minder gezellig geworden. 😉

De Groene Parel
Tasmanstraat 129
2518 VL Den Haag
070 737 05 15

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?