7 Hotspots | Het gaat goed met culinair Scheveningen!

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Scheveningen is misschien niet je eerste gedachte bij ‘culinair epicentrum’. Toch is dit stadsdeel van Den Haag een stuwende kracht, waar inspirerend, origineel en op ontzettend hoog niveau wordt gekookt! Dit zijn onze top 7 restaurants in Scheveningen

De Dis

Op een etentje bij De Dis kun je je weken verheugen. En altijd stap je weer met een lach naar buiten. Hier wordt met veel plezier gewerkt. Dat is niet alleen heel gezellig, je proeft het ook haast terug op de prachtige bordjes. Vrolijk eten, vers, hoog op smaak en vol liefde. Hulde!de-dis-scheveningen De Dis
Badhuisstraat 6-8, Scheveningen
070 – 350 0045

De Dagvisser

De Dagvisser is precies de tent waar je naar op zoek bent als je door de Scheveningse Haven loopt met de frisse zeewind in je neus. Er wordt hier gewerkt met de lekkerste en eerlijke vis. Of je nu komt voor krokante kibbeling, perfect gebakken schol of kreeft en oesters. Genieten zul je! De Dagvisser is trouwens recent nog helemaal in het nieuw gestoken en dat staat ‘m goed!

De Dagvisser Scheveningen De Dagvisser
Dr. Lelykade 26, Scheveningen
070 – 350 0593

Bezoek deze pareltjes allemaal tijdens de WijnSpijs Wandeling in Scheveningen! Koop je kaartje hier!

Cottontree City

Chefkok Dimitri Heinrichs kookt midden in het centrum van Den Haag volgens het principe van de twee S-en: Streek en Seizoen. Cottontree City is een sfeervolle en moderne stadsbistro met betaalbare, eerlijke en smaakvolle gerechten.

Cottontree City
Lange Voorhout 98, Den Haag
070 – 360 1170

Lemongrass

De naam Lemongrass doet misschien een keuken met ‘n Aziatische tintje vermoeden, maar je kon er niet meer naast zitten. Hier speelt enkel wijn de hoofdrol. De wijnkaart is meerdere keren in de (internationale) prijzen gevallen en de jaloersmakende wijncollectie is immens. Er is een mooie bijrol voor vis, vers van de afslag, lamsvlees uit Nederland en rund uit Ierland. Nooit meer naar huis!

Lemongrass Scheveningen

Lemongrass
Dr. Lelykade 24, Scheveningen
070 – 3520 295

Cafe de Bayonne

Ach die heerlijke Baskische manier van leven. Een mooi glas wijn aan de bar, wat pintxos van idioot goede kwaliteit en plateau’s vol streekkazen en hammetjes. Wat is het leven heerlijk! En nu dus ook in Scheveningen. Ongedwongen genieten en goed eten!

Cafe de Bayonne

Cafe de Bayonne
Keizerstraat 124, Scheveningen
070 – 2209 451

Het Gouden Kalf

Het Gouden Kalf wil een zaak zijn waar je gaat eten met de mensen van wie je houdt. En dat is gelukt! Met maar liefst 35 open wijnen, lieve bediening, bijzondere gerechten en ook zal mooi uitzicht is het een fijne plek voor je hele familie.

Gouden Kalf in de haven van Scheveningen

Het Gouden Kalf
Dr. Lelykade 1D, Scheveningen
070 – 3223 740

Het allerleukste culinaire uitje is er natuurlijk ook aan het strand! Klik hier voor alle informatie!

TASCA

Bij het knusse Tasca ben je even op vakantie in het zuiden. Rijke gerechtjes vol zonnige smaken. Je schuift hier met een gerust hart aan, want biologisch, lijngevangen, handgedoken, of wild is hier heel gewoon. Speciale vermelding voor de spannende Portugese wijnen!

Tasca - Scheveningen

TASCA
Ankerstraat 2, Scheveningen
070 – 2207 161

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?