4 belangrijke redenen om meer seizoensproducten te eten!

1. Vitamientjes

Lokaal gekweekte groenten liggen veel sneller op je bord. Soms al binnen 24 uur. Die kraakverse kool bevat veel meer voedingsstoffen dan degene die al een aantal dagen onderweg zijn.
Daarnaast is Moeder Natuur ook niet gek! Groenten die heel goed groeien in de winter, zoals kolen, zitten boordevol vitamine D. Een vitamine die je al snel tekort komt met die donkere winterdagen.

 
seizoensgroenten

2. Beter Voor Het Milieu

Het invliegen van al die tomaten en aubergines stoot natuurlijk meer CO2 uit dan het vervoer van die appels uit de buurt.

Lees ook : Groenten en fruit die je nu wil eten!
+ 8 Niet Te Versmaden Groenterecepten

seizoensgroenten

3. Smaak

Hoe verser, hoe meer smaak!

Ben jij dol op wijn en lekker eten? Loop dan mee met de WijnSpijs Wandeling in Leiden! Haal snel je kaartje! 

4. Beter Voor De Portemonnee

Seizoensproducten zijn eigenlijk altijd goedkoper dan aardbeien die ingevlogen moeten worden, of die moeten rijpen in een kas.