4 belangrijke redenen om meer seizoensproducten te eten

Laura Lemmers
Laura Lemmers

4 belangrijke redenen om meer seizoensproducten te eten!

1. Vitamientjes

Lokaal gekweekte groenten liggen veel sneller op je bord. Soms al binnen 24 uur. Die kraakverse kool bevat veel meer voedingsstoffen dan degene die al een aantal dagen onderweg zijn.
Daarnaast is Moeder Natuur ook niet gek! Groenten die heel goed groeien in de winter, zoals kolen, zitten boordevol vitamine D. Een vitamine die je al snel tekort komt met die donkere winterdagen.

 
seizoensgroenten

2. Beter Voor Het Milieu

Het invliegen van al die tomaten en aubergines stoot natuurlijk meer CO2 uit dan het vervoer van die appels uit de buurt.

Lees ook : Groenten en fruit die je nu wil eten!
+ 8 Niet Te Versmaden Groenterecepten

seizoensgroenten

3. Smaak

Hoe verser, hoe meer smaak!

Ben jij dol op wijn en lekker eten? Loop dan mee met de WijnSpijs Wandeling in Leiden! Haal snel je kaartje! 

4. Beter Voor De Portemonnee

Seizoensproducten zijn eigenlijk altijd goedkoper dan aardbeien die ingevlogen moeten worden, of die moeten rijpen in een kas.

 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer limited edition, boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?