Nieuwe lijn Valderrama | Deze bijzondere smaken olijfolie gebruiken sterrenchefs ook

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Valderrama – olijfolie die foodies over de hele wereld laat watertanden – komt na de ‘smoked arbequina’ nu weer met een compleet nieuwe en hoogwaardige lijn olijfolie in wel hele bijzondere smaken. De lijn is ontwikkeld door de Spaanse topchef Alberto Chicote.

The Oriental Collection van Valderrama

Deze chef staat naast televisieoptredens, restaurants en kookboeken vooral bekend om het mixen van de Spaanse keuken met andere keukens. De fusion pionier mixt nieuwe technieken en buitenlandse producten graag met die van zijn thuisland.  De nieuwe lijn Spaanse olijfolie heet heel toepasselijk ‘The Oriental Collection‘.

Valderrama-olijfolie-Oriental-Collection

Er zijn zes verschillende smaken gemaakt, allemaal zonder additieven, aroma’s, essences of enig andere chemische toevoegingen, maar verkregen door maceratie; net als bij wijn. De olijfolie is absoluut niet bedoelt om in te bakken, maar ideaal om gerechten mee af te maken. Een druppeltje als finishing touch. Je hebt dus niet veel nodig. 

Olijfolie met Ginger & Vanille

Deze olie wordt bijvoorbeeld gemaakt door fijngesneden gember en merg van vanille een paar dagen te laten weken in de olie. Na het filteren is deze intense smaak heel geschikt om, met een paar druppeltjes, je schaal-, en schelpdieren, groenten en fruit af te maken.

Red Thai Curry

Ook hier weer een heel cool etiket. Heel complexe en interessante smaak met een licht pittige ‘afdronk’. Of hoe je dat dan ook zou zeggen bij olijfolie.. 😅 Druppeltje op je favoriete noedel(soep), favoriete saus, of zelfs op je stoofgerecht of gegrild vlees.

Valderrama-olijfolie-Oriental-Collection

Kaffir Lime Leaves

Gemaakt met kleine blaadjes van de Aziatische Kaffirboom. Heel aromatisch, fruitig en kruidig. Een drupje door de gekookte rijst geeft een geweldige smaakdiepte. Maar ook hier zou een bordje Vietnamees gepimpte kokkels, vongole of scheermessen enorm van opknappen.

Wasabi

Dit is écht een hele bijzondere smaak. Pittig en gemaakt van echte Wasabi Japonica (in plaats van het vaak gebruikte mierikswortel). De meeste sterrenchefs wezen deze variant met zijn zoete, zacht pikante smaak aan als absolute favoriet. Zij raden aan een drupje olijfolie aan bij koude bereidingen als sushi, sashimi, ceviche en carpaccio. Klinkt cool toch?

Valderrama-olijfolie-Oriental-Collection

Pandan Leaves

Deze smaak valt het minst op en ruikt naar noten en gedroogd fruit. We zijn niet wild. Hij schijnt goed te gebruiken zijn in desserts, als vervanger voor vanille of citroenzuur.

Red Thai Chilies

Hele veelzijdige olie deze Arbequina! Aan het einde van het smaakpallet komt de ‘kick’! En anders dan de olie die bij de pizzabakkers op tafel staat is de smaak van deze olijfolie heel breed en veel meer dan alleen maar pittig. Goed in balans dus, en ideaal voor gerechten met gevogelte en groenten.

Valderrama-olijfolie-Oriental-Collection

Ideaal cadeau voor foodies

Deze bijzondere olijfolie is echt een mooi product om mee te koken op een speciale gelegenheid. Het geeft al je gerechten een interessante diepgang. Ideaal cadeautje voor fanatieke foodies en chefkoks!

De olijfolie is verkrijgbaar bij Hanos in flesjes van 200 ml vanaf € 9,50. De flesjes op de foto zijn kleine proefjes.
Foto’s zijn gemaakt met dank aan Dille&Kamille. Meer inspiratie voor het koken met de olijfolie van Valderrama vind je op receptenvantopchefs.nl.
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

PRAAT JE MEE?