Denk je aan een wijnreis, dan denk veel eten en veel wijn, een dikmakertje dus. Is dat een reden om niet op wijnreis te gaan? Zeer zeker niet! Ik mocht in oktober mee op de Amarone wijnreis in Italië en heb zes redenen gevonden waarom een wijnreis eigenlijk super gezond is! Kan jij gewoon lekker genieten terwijl je aan je zoveelste wijntje in de Italiaanse zon zit.

1. Kilometers maken

Je loopt veel op de wijngaarden en in de steden die je bezoekt (of tijdens het shoppen 😉). Die 10.000 stappen per dag haal je makkelijk. Calorieën verbranden dus!

2. Je lacht veel

En lachen is gezond. De meeste wijnreizen doe je namelijk in een groep met leuke mensen. Gezelligheid gegarandeerd dus. En na een aantal wijntjes wordt het steeds makkelijker om je buikspieren te trainen met al je gelach. #fitgirl

Lees ook: 4 redenen om op wijnreis te gaan!

3. Gezond eten

Het eten wat je voorgeschoteld krijgt is zeker niet verkeerd voor een gezonde levensstijl. Proef de lekkerste lokale specialiteiten. Verse pasta, mooie risotto, goed vlees en de lekkerste kazen. Soms droom ik nog steeds over het lekkere eten. Over de hoeveelheid eten hebben we het gewoon niet.

4. Vitamine D

Hier krijg je genoeg van binnen. Doordat je veel wijngaarden en andere plekken bezoekt, pak je die welverdiende zonnestraaltjes zeker mee.

5. Rode wijn is gezond

Er wordt wel eens gezegd dat je er slanker door zou worden en dat de antioxidanten bevorderlijk zijn voor je weerstand. Dit geloven wij maar al te graag. Na het weekend wel weer een beetje minderen met de wijn, goede balans is key natuurlijk.

6. Monotasking

Je gaat zo op in je wijnreis, dat je nergens anders mee bezig bent. Heerlijk mono en mindfull dus. Je komt helemaal zen terug.

Reisverslag

Niet overtuigd? Of wil je weten hoe zo’n reis eraan toe gaat? Lees dan het verslag van Nathalie, waar ze je precies vertelt hoe haar wijnreis er aan toe ging en hoe knap de mannen in de wijnhuizen waren.

Dit zijn onze top 3 wijnreizen in 2019!

1. Amarone | Italië

De lekkerste wijnen uit de Valpolicella en een flinke dosis cultuur te boeken in de herfst.

2. Saint Emilion | Frankrijk

Saint Emilion is door Unesco opgenomen als werelderfgoed. Een prachtige stadje dat een en al wijn ademt. De tijd lijkt hier te hebben stil gestaan. Drop je koffers in het smaakvolle appartement en op zoek naar een mooi glas wijn!

3. Piemonte | Italië

Maar liefst 16 DOCG wijngebieden & witte truffels…Need we say more?

Wil jij zien waar wij nog meer wijnreizen aanbieden? Klik dan hier!