Dit heb je allemaal gemist tijdens de WijnSpijs Wandeling Hilversum

Irene Woltinge
Irene Woltinge

Zonnebril op, want onze nacht was kort. Gelukkig schijnt de zon!

Hilversum here we come!

Yuzu en popcorn

We starten bij Bleu. Martijn staat ons al op te wachten. Ready? Set? Go!

In het eerste glas meteen een spannende Sauvignon Blanc uit Roemenië. En ook het gerecht is avontuurlijk; Bleu serveert een bavarois van paling, met tartaar van yuzu, scampi en popcorn.

Snel door naar Heren Spyker. Daarvoor hoeven we niet ver te lopen, het zit bijna om de hoek. Mooi, want we hebben honger! Hier een combi van zeebaars, radijs, weer die yuzu, nu in creme vorm – en krokant van rozemarijn. Erbij? Chenin Blanc. Genieten hoor!

Ook genieten van waanzinnige wijnspijs combinaties? Dat kan!

Streetfood bij Paisan

Zeebaars achter de kiezen, zonnebril weer op en onderweg naar de volgende stop. Hé dat rijmt! Waar die wijntjes wel niet goed voor zijn! Bij Paisan voelt het als zomer als we plaats nemen in de serre.

Ook het gerecht heeft een zwoele, warme touch. We krijgen kebab geserveerd op kaneelstokjes geserveerd met labneh en geblakerde aubergine. Erbij een fluweelzachte Barbera d’Alba uit Piemonte. We worden er stil van.

Proeverij De Open Keuken

Op het zonnige terras van Proeverij De Open Keuken krijgen we niet één, maar twee wijnen te proeven. Bij het gerecht van koud geserveerde lamsbout past namelijk rood én wit perfect. Aan ons om het verschil te proeven. #joy 😉

De rode wijn is mijn favoriet, maar mijn WijnSpijs partner in crime kiest voor wit. Zo zie je maar weer, smaken verschillen.

Op vegetarische tour

Zowel De Smaakboutique en Eten bij Sidney bewijzen maar weer dat vegetarisch bijzonder lekker kan zijn. Als eerste komen we bij de Smaakboutique. Hier likken we ons bord bijna af bij een verrukkelijke ravioli caprese met rucolapesto en krokant van Parmezaan. Als echte kaaskop, gaat dat er wel in.

Laatste stop: Eten bij Sidney. Hier krijgen we mijn all time favorite, risotto. Geen geintje, dit zou ik elke dag wel kunnen eten. Risotto, truffel en een 63 graden eitje… ben ik in de hemel beland?

Conclusie. Als je hier niet bij was, heb je echt wat gemist.

Volgend jaar weer!

Ontdek zelf de leukste restaurants van jouw stad. Bekijk nu de agenda!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?