8 manieren om je favoriete restaurant te helpen tijdens corona

Tessa Schippers
Tessa Schippers

In deze tijd van de corona uitbraak is het belangrijk om elkaar een hart onder de riem te steken.  We gaan met z’n allen door een moeilijke periode. Dit geldt óók voor de horeca die met de sluiting van alle cafe’s en restaurants een harde klap te verduren krijgt.

We kunnen er nu alleen maar voor zorgen, dat we elkaar er in deze tijd zo goed mogelijk door helpen. We delen daarom 8 manieren waarop jij je favoriete restaurant kan helpen tijdens corona. Zo kunnen we straks weer volop genieten van de horeca!

8 manieren om je favoriete restaurant te helpen tijdens corona

restaurant

#1 Koop een cadeaubon

Kijk op de website van je favoriete restaurant of bel en vraag of je een cadeaubon kunt kopen. Al is een restaurant gesloten, de kosten blijven gewoon doorgaan. Op deze manier kunnen ze toch rekeningen betalen. En jij hebt straks weer wat leuks op de planning staan! 😉

View this post on Instagram

Beste Gasten, Ten eerste willen wij jullie bedanken voor de afgelopen tijd.Zonder onze gasten zouden we niet zo succesvol zijn geworden en jullie enthousiasme maakt het werken in Proeflokaal 1574 des te leuker. Het feit dat wij bekroond zijn met de tweede plek bij 'wijnbar van het jaar' is een kers op de taart. Veel van jullie zien wij regelmatig terug en daarom is het erg jammer dat we de komende tijd niet jullie wijnhuiskamer kunnen zijn. De komende drie weken zijn ook wij, helaas, gesloten in verband met het corona virus. Wel hebben wij een oplossing gevonden om alsnog te kunnen genieten van onze wijnen en/of een aantal van onze gerechten om jullie eigen wijnhuiskamer 'Proeflokaal 1574 stijl' te kunnen creëren! Wij zullen vanaf aankomende donderdag de mogelijkheid bieden om bij ons een samengesteld wijnpakket en/of gerechten te bestellen. Deze kunnen worden bezorgd of worden opgehaald. Het menu hiervoor zal een dezer dagen online worden gezet. De regeling dat de horeca moet sluiten zal ongelofelijk veel impact hebben, wij hopen hiermee een klein deel van de kosten te kunnen opvangen. Dit zou ons al goed op weg helpen, maar we bieden nog een mogelijkheid aan om on steunen én jezelf iets cadeau tegelijkertijd te doen. Jullie kunnen namelijk een bedrag doneren. Dit bedrag krijgen jullie wanneer we weer open zijn als giftcard terug. Wanneer jullie deze giftcard komen inleveren krijgen jullie een bubbel van ons om te vieren dat we weer open zijn. Zo hopen wij deze periode zo goed mogelijk te kunnen overbruggen. Een gift geven mag uiteraard ook, doneer dan anoniem. Dat kan via de link in ons Instagram profiel. Lieve gasten, het zal een bijzondere tijd worden voor iedereen. Veel sterkte en hopelijk tot snel. Heel erg bedankt, Het team van Proeflokaal 1574

A post shared by Proeflokaal 1574 (@proeflokaal1574) on

 

#2 Laat eten bezorgen

Veel restaurants hebben besloten om eten te gaan bezorgen. Kijk of jouw favoriete restaurant ook bezorgt en steun ze door te bestellen. Voor wie nu liever de deur niet meer uitgaat, is dit ook een fijne oplossing. 

Gault Millau probeert alle restaurants die bezorgen in kaart te brengen. Natuurlijk kun je ook bij Ubereats, Deliveroo en andere sites terecht. Ken je een restaurant dat bezorgt, maar er nog niet tussen staat? Laat het horen! 

#3 Schrijf een review of stuur een bericht

Steek restaurants een hart onder de riem en schrijf een mooie review.  Of stuur ze een berichtje om ze te bemoedigen en vraag of je iets voor ze kunt doen!

#4 Eet zodra het kan weer buiten de deur

Maak een overzicht van wat je maandelijks uitgeeft aan horeca bezoekjes en spaar dit bedrag op. Zodra de restaurants weer open gaan, kun je dit weer uitgeven. Goed voor de restaurants en supergezellig om met een groep vrienden weer heerlijk te eten en te borrelen! Wij kunnen niet wachten. 

#5 Deel acties onder je eigen social media volgers

Er zijn genoeg restaurants bezig zijn met het opzetten van toffe acties, zodat ze de komende tijd door komen. Kijk welke acties in jouw buurt  worden opgezet en deel ze op je eigen social media.

#6 Laat restaurants een cadeautje afleveren

Laat je favoriete restaurant bij een cadeautje langsbrengen bij je oude oma, zieke zus of lieve vriendin. Wel op veilige afstand natuurlijk. Zo komen eventuele voorraden op en het is een tof opkikkertje voor de ontvanger. Alle kleine beetjes helpen!

#7 Betuig je steun

Steek een duim op als je langsloopt, betuig je steun en laat ze weten dat je aan ze denkt. Niets fijner dan te weten dat er mensen achter je staan! Samen staan we sterk.

#8 Vraag of je voorraad kunt overkopen

Omdat de restaurants plotseling dicht moesten gaan, hebben veel restaurants nog een hele voorraad aan bederfelijk eten liggen. Vraag rond of je ergens een deel van de voorraad kunt overkopen. Zo hoeft er niks onnodig weggegooid te worden en komt er toch wat geld bij de restaurants binnen. 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch