0

Restaurants in Noord Holland

Over Noord Holland

De variëteit aan activiteiten in Noord Holland is enorm. Grenzend aan de Noordzee en het IJsselmeer zijn er uiteraard veel watersport activiteiten. Maar met zijn vele duinen, polders en veenweidegebieden kan ook de wandelaar en de fietser prima uit de voeten. En wie dit wil combineren met een stukje cultuur en shoppen kan in steden als Alkmaar, Haarlem en natuurlijk Amsterdam terecht. In deze bekende  plaatsen in Noord Holland vind je de beste restaurants, voldoende winkeltjes en een historische binnenstad om te verkennen.

Om te beginnen is de kust van Noord Holland absoluut een bezoek waard. Vlakbij Alkmaar vind je de bekende badplaats Schoorl. Hier kun je in de zomer heerlijk zonnen op het strand. De duinen lenen zich voor een goede wandeling en de beklimming van het hoogste duin van Nederland is een attractie op zich. Het is even klimmen, maar dan loop je daarna rechtstreeks het bos- en duingebied van Schoorl in. 

In Haarlem kun je genieten van zowel een historische binnenstad, als een mooi stuk natuur, want richting de kust ligt het Nationaal Park Kennemerland. Maak een mooie wandeling en spot damherten, vossen en konijnen, waarna je in Haarlem door pittoreske straatjes loopt. Deze hoofdstad van Noord-Holland kent ook prima restaurants, waar je na een dagje uitwaaien goed terecht kunt.

De shoppers onder ons kunnen natuurlijk Amsterdam niet overslaan. In de grote binnenstad vind je diverse winkelstraten met de leukste winkeltjes en de grotere shops. Maar vergis je niet, als je goed om je heen kijkt kun je ook genieten van de verschillende monumentale panden die de historische binnenstad rijk is.

Een weekend om Noord Holland te verkennen is natuurlijk te kort en ook in een midweek zie je slechts een klein gedeelte. In ieder geval zijn er genoeg redenen om nog vaak terug te komen naar deze mooie provincie. Al was het alleen al om een culinaire wandeling te maken in één van de steden van Noord Holland en te genieten van de prima restaurants en de heerlijke gerechten.